Benodigdheden
Werkwijze
Aardappels schillen en aan plakjes snijden. Ongeveer 5 tot 6 minuten koken, daarna afgieten. Bak ondertussen het spek uit en voeg het gehakt toe. Misschien is het vet dat uit het spek komt al voldoende om het gehakt in te bakken. Anders voeg je een beetje olijfolie toe. Snij de ui fijn en voeg het toe, evenals de knoflook en desgewenst het pepertje. Schep er 2 eetlepels kerriepoeder doorheen. Of meer, als je dat lekker vindt. Laat de kerrie even lekker meebakken. Voeg een scheutje chilisaus toe. Kook de zuurkool volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Ik heb i.p.v. water een beetje ananassap toegevoegd aan de zuurkool en een scheutje gembersiroop. Voeg 2 bekertjes cremefraiche toe aan het spek/gehaktmengsel. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Wanneer de zuurkool gaar en afgegoten is, dan kan het bij het vleesmengsel. Je hebt nu een lekkere saus. Ik heb zelf de zuurkool nog een beetje fijngesneden. Bij ons thuis houden ze niet van lange slierten. Vet een ovenschaal in met boter of olijfolie en schep een laagje saus in de schaal. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes erover en leg de ananasschijven op de aardappels. Daarna voeg je de rest van de zuurkoolsaus toe en verdeel de overige aardappels eroverheen. Rasp daarna flink wat kaas (ik heb gruyère gebruikt, maar gebruik een kaas naar wens) Besprenkel het geheel met een beetje olijfolie en kummel. Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven, totdat het licht goudbruin is. Eet smakelijk.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes