Dit recept is ontstaan door gewoon ingrediënten te gebruiken die ik voor handen had. Ik had nog saucijsjes, paprika’s, sperziebonen, mozzarella en ik vond nog een grote zoete aardappel en een halve ijsbergsla. Al gaandeweg het koken ontstond het recept. Uiteindelijk was ik door al mijn groenten heen en ik had me toch een lekkere schotel op tafel staan. Heerlijk zoet, smeuïg, spicy en boordevol groenten. Ik deel het recept graag met jullie.
Benodigdheden (gebruik gerust groenten naar jouw keuze)
Werkwijze
Haal het velletje van de saucijsjes en snijd de sausijsjes aan stukjes van een cm. Bak ze lekker bruin en krokant in een klontje boter. Voeg de paprika en ui toe en laat deze lekker zacht bakken. Kook de sperziebonen ongeveer 3 minuten en voeg ze dan toe aan het saucijs/paprika/ui mengsel. Voeg de knoflook toe en een chilipeper of chilipoeder en de oregano. Schil de zoete aardappel, snijd deze aan blokjes van een 2 centimeter en kook ze ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200 graden en je vet een ovenschaal in met boter of olie. Voeg als laatste de ijsbergsla toe aan het mengsel. De ijsbergsla zorgt straks voor een heerlijke smeuïge structuur, zonder dat de sla helemaal kapot gekookt is. Giet de zoete aardappel af en stamp deze fijn met een klontje boter en de cremefraiche en voeg peper en zoet naar smaak toe. Doe het vlees/groentemengsel in de ingevette ovenschaal en verdeel de puree van zoete aardappel hier overheen. Verdeel de mozzarella over de bovenkant en laat het geheel ongeveer 20 minuten in de oven totdat de mozzarella is gesmolten en een beetje bruin geworden. Gewoon een heerlijk gerecht met lekker veel groenten en gemakkelijk te maken.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes