Van oud brood kun je heel goed paneermeel maken en dit is veel lekkerder dan wanneer je het in de winkel koopt. Hoe je dit doet is heel eenvoudig. De kapjes van een brood, overgebleven stokbrood en ander oud brood laat je eerst drogen op de verwarming. Eerst verzamel je een heleboel brood in een plastic zak. Pas wanneer je een flinke hoeveelheid hebt ga je het vermalen. Je kunt het brood eerst al een beetje fijn maken in de zak zelf, door er bijvoorbeeld met een deegroller op te slaan. Daarna ga je het verder vermalen in de keukenmachine. Je kunt het net zo grof en net zo fijn maken als je zelf wilt. Je zou het eventueel ook nog kunnen kruiden. Ik maak altijd de neutrale versie. Wanneer ik dan paneermeel nodig heb, haal ik de gewenste hoeveelheid uit de plastic bak en voeg er naar wens kruiden aan toe en strooi dit over het ovengerecht voor een knapperig bruin korstje. Wanneer je de broodkruimels iets minder fijn maalt, dan is dit heerlijk over de spaghetti. Je kunt dan voor gebruik even de kruimels roosteren in een droge koekenpan.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes