Dit receptje is bij toeval ontstaan. Ik had nog bladerdeeg en zalmmootjes in de diepvries. Zoals jullie weten, zijn man en kinderen geen visliefhebbers, dus moet er wel een mooi jasje omheen zitten, willen ze het eten. En weet je…. Ik kreeg nog niet eens zo heel veel kritiek. De jongste vond het bladerdeegpakketje wel lekker. đ Maar de anderen ook de inhoud ervan.
Benodigdheden
Werkwijze
Ontdooi de zalm. Verwarm de oven voor op 200 graden. Strooi wat bloem op je aanrecht en rol de plakjes bladerdeeg een beetje uit. Besmeer het bladerdeeg met een beetje mosterd. Verdeel de zalm over het midden van het deeg zodat de uiteinden nog vrij blijven. Rasp hier een beetje citroenschil overheen, strooi er wat peper, zout, dille en andere kruiden op die je lekker vindt. Vouw de pakketjes dicht en bestrijk de uiteinden met geklutst ei met een beetje water. Bestrijk daarna het hele pakketje met ei/water mengsel. Kerf er met een mesje een paar sneetjes in om de hete lucht te laten ontsnappen. Strooi er naar smaak sesam- en/of maanzaadjes overheen. Zet de pakketjes in de oven voor ongeveer 20 minuten of totdat de bovenkant mooi goudbruin is geworden. Enjoy!!
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes