Vandaag heb ik witte asperges klaargemaakt. Na een aantal recepten met groene asperges, vond ik het nu weer eens tijd voor de witte want het is namelijk aspergetijd. Wat een heerlijke groente. Wel goed schillen met een dunschiller, anders blijf je kauwen, maar dat heb ik er graag voor over.
Benodigdheden
Werkwijze
Schil de asperges met een dunschiller. Hou het kopje vast en schil van boven naar onderen. Goed schillen, anders bijt je straks op taaie stukjes en snij van de onderkant ongeveer 1 á 2 cm af. Zet ondertussen een grote pan op het vuur met gezouten water. Laat het water aan de kook komen. Ik kook altijd eerst water voor in de waterkoker. Dat gaat sneller. Heb je een asperge pan, dan zet je de asperges rechtop. Ik heb deze helaas niet, dus ik heb gewoon een grote kookpan gebruikt en de asperges liggend gekookt. Kook de asperges goed gaar. Ik hou altijd zo’n 15 á 20 minuten aan. Als de kooktijd is verstreken, laat je de asperges uitlekken in een vergiet. Maak ondertussen de omelet. Kluts de eieren met melk en kruiden naar keuze. Voeg voor een luchtige omelet een beetje bakpoeder toe. Klop dit er goed door. Bak de omelet in een koekenpan in een beetje olijfolie gaar. Snij de omelet aan kwarten, wikkel de asperges in een plak ham en schik ze boven op de omelet. Strooi er wat zout en peper overheen en de geschaafde amandelen. Dien op! Heerlijk!!!
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes