Het is heel handig om met een weekmenu te werken. Op zondag maak ik aan de hand van mijn kookboeken, internet of zelfbedachte recepten, een menu voor de hele week. Natuurlijk wordt er ook wel eens van af geweken want je kunt eenvoudigweg niet altijd alles plannen. Maar op deze manier heb je wel een voorraad en weet je wat je moet maken. Daarmee wordt het boodschappen halen ook een stuk eenvoudiger. In het weekend plan ik nooit iets. Meestal doen we op zaterdag brood met soep en de zondag is voor een nieuw recept uit proberen, of soms een hapje buiten de deur. Ook heb ik altijd een notitieboekje in de keuken liggen waar ik de boodschappen in noteer. Het hele gezin werkt hieraan mee. Ziet iemand dat bijvoorbeeld de hagelslag op is, dan schrijft diegene dat op. Dat geldt niet alleen voor levensmiddelen, maar ook voor wc-papier en kattenbrokjes. 🙂
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes