De lekkerste chocola vind ik die van Kinder. En dan die kleine reepjes met witte vulling. Heerlijk zijn die. En niet alleen voor kinderen geschikt. Natuurlijk zijn ze niet gezond. Al zou je dit wel denken wanneer je de verpakking ziet. Een kind met een stralend witte glimlach. Maar oei, wat zijn ze lekker. Op de kerstmarkt afgelopen december in Berlijn heb ik een paar keer van heerlijke crêpes gehad. Dunn pannenkoekjes met gesmolten reepjes Kinder chocola ertussen. Om je vingers bij af te likken. Moest ook wel want het is een heel toer om zo’n crêpe zonder geknoei naar binnen te krijgen, maar één simpel servetje ter beschikking. 😉 Thuisgekomen wilde ik dit zelf ook een keer klaarmaken. Toen bedacht ik me dat ik hetzelfde wel zou kunnen doen met wafels. Sinds ik een leuk wafelijzer heb gekocht, probeer ik regelmatig verschillende soorten uit. Nu is het de beurt aan Kinder.
Benodigdheden (voor 6 wafels, maar verdubbel de hoeveelheden gerust voor meer)
Werkwijze
Pak een beslagkom en roer hierin het ei los met de suiker, olie, melk en vanille aroma. Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe en klop dit even door elkaar. Klop of mix niet te lang. Verwarm je wafelijzer. Vul het wafelijzer met een flinke schep beslag en breek hierop een reepje chocolade aan kleine blokjes. Sluit het deksel en laat de wafels ongeveer 4 á 5 minuten bakken. Elk wafelijzer is verschillend dus hou het even in de gaten. Bestrooi ze van poedersuiker. Gewoon simpel en zondig lekker.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes