Jarenlang hebben we gekampeerd. Dan gingen we naar een ingerichte tent ergens in Italië, Spanje of Frankrijk. We namen dan altijd de skottelbraai mee. Een aantal jaren geleden was deze erg populair, maar later zag ik ze weinig meer op de camping. Ik heb er goede herinneringen aan. Makkelijk in gebruik en je kon buiten koken of ergens onderweg. Op de camping maakte ik dan regelmatig deze pasta. Op zich niets bijzonders, daarom maak ik er ook geen recept van. De grap zit hem in het uitbakken van Panchetta. Italiaans spek. Wanneer je dit uitbakt totdat je het tussen keukenpapier kunt verkruimelen, zit je goed. Voor de rest gebruik je pasta, groenten en saus naar keuze en Parmezaanse kaas. Voor eroverheen kun je elke kaassoort gebruiken die je lekker vindt. Vergeet ook de verse basilicum niet. Ik kookte altijd de pasta binnen in de tent en voor de rest kon de hele maaltijd buiten worden klaargemaakt. Afgelopen week heb ik de pasta thuis gemaakt, maar eigenlijk moet je het eten voor je tent met een glaasje prosecco. Serveer er een frisse salade bij en stokbrood. Simpel en lekker.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes