Dit is zo’n lekkere snack. En zo simpel te maken. Zoals ik in mijn blog al zei, waren alleen Dick en ik er met het eten gisteravond. Ik had een Turks brood gekocht en mozzarella en wilde daarmee iets lekkers maken. Niet al te veel gedoe, maar gewoon simpel. In de koelkast had ik nog pesto staan. Samen met tomaten, mozzarella en wat sla zou het toch moeten lukken.
Benodigdheden
Werkwijze
Ik had een afbak Turks brood. Natuurlijk is een verse het lekkerst, maar dat was niet 1, 2, 3 te vinden. Maar een afbakbrood voldeed ook. Verwarm de oven voor volgens de gebruiksaanwijzing. Snij het brood met een kartelmes doormidden. Besmeer elke helft met de pesto en leg er de mozzarellaplakjes op. Leg de beide helften weer op elkaar en bak ze af in de oven. De pesto trekt dan lekker door het brood en de mozzarella begint al lichtelijk te smelten. Snij de tomaten in plakjes en leg ze tussen de 2 broodhelften. Voeg wat oregano, peper en zout naar smaak toe en een paar slablaadjes. Druk de helften goed op elkaar en snij het brood doormidden. En dan is het gewoon tijd om het lekker op te eten. Een heerlijk recept. Kan als maaltijd met een smoothie, maar ook als lunchgerecht en snack.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes
Frenkie
Op: 21 February 2023 ·
Bericht …