Een heerlijk simpel gerechtje, wanneer je niet een volledige maaltijd hoeft te maken. Ik heb gekozen voor dit gerecht omdat we maar met z’n drieën aan tafel zaten want Liedeke moest werken, Dick voelde zich niet lekker en Clemens had een verlate Nieuwjaars receptie en had dus al van alles gehad. Gelukkig ging dit er toch nog wel in.
Benodigdheden
Werkwijze
Begin met de zure room. Klop in een schaaltje de zure room los. Voeg het sap en rasp van een halve limoen toe. Voeg naar smaak peper en zout toe. Bak de chorizoblokjes uit en gooi het vet weg. Kook de aan stukjes gesneden zoete aardappel ongeveer 5 minuutjes. Bak de aardappeltjes nu een beetje krokant in de pan waar je de chorizo uitgebakken hebt. Voeg de chorizo toe met de komijn, peper en zout en koriander of peterselie. Leg op een tortilla pannenkoek een beetje kaas, voeg de helft van het aardappel/chorizo mengsel toe. Strooi er weer een beetje kaas overheen. Doe hetzelfde met de andere 2 pannenkoeken. Bak in een droge koekenpan de tortilla pannenkoek lichtbruin, keer hem om en bak ook de andere kant. Doe hetzelfde met de andere pannenkoek. Snij de pannenkoek aan vier punten. Diep op met de zure room met limoen.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes