Gisteren hadden we Clemens’ verjaardag gevierd bij……jawel….. Ikea. Daar hebben we gegeten. Ik had de tortellini met spinazie gekozen want die ballen ken ik onderhand wel. En weet je…..het smaakte heel goed. Vandaag was ik bij de Lidl en zag verse tortellini liggen en dacht van, dat ga ik ook een keer proberen. Omdat ik weet dat Dick niet van champignons houdt heb ik die achterwege gelaten, maar ik denk, nee ik weet zeker dat het met gedroogde porcini, oftewel eekhoorntjesbrood nog verrukkelijker smaakt. Daarom had ik er een bospaddenstoelbouillon tabletje aan toegevoegd. Resultaat: een heerlijk, snel en gezond pasta recept. Natuurlijk is het gezond als je het eet met mate want er zit wel cremefraiche en kaas in. Maar toch, als het homemade is, met verse producten dan geeft het je al een beter gevoel.
Benodigdheden
Werkwijze
Bak de spekreepjes uit en voeg de ui, paprika en knoflook toe. Bak dit even lekker aan en voeg peper, zout en chilipoeder naar smaak toe. Doe daarna de spinazie erbij en laat de boel slinken. Dit gaat heel snel. Rasp er wat citroenrasp overheen en roer door. Voeg het bouillonblokje toe. Er is waarschijnlijk genoeg vocht over van de spinazie dus extra water is niet nodig. Rasp wat Parmezaanse kaas erdoor en schep er een bakje cremefraiche bij. Roer weer goed. Kook ondertussen de tortellini gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Laat de tortellini uitlekken en voeg het toe aan de saus. Bestrooi met wat oregano. Dien op en val aan. Heerlijk en snel op tafel.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes