Wat te doen als je erg veel tomaten in huis hebt? Nou, dan maak je gewoon een lekkere, simpele tomatensoep. Ook had ik nog paprika’s. Een combinatie van die twee is ook altijd goed. Uien en knoflook heb ik altijd achter de hand. En de oven doet het meeste werk voor je, dus wat wil je nog meer. Ik wist dat Jamie Oliver een keer een soep had gemaakt met een puree van basilicum erboven op. Even het boek geraadpleegd en ik kon aan de slag.
Benodigdheden (hoeveelheden doen er niet zoveel toe)
Voor de soep:
Werkwijze
Doe alles, behalve de bouillon in een ovenschaal of bakblik. Zet het in de oven op 180 graden en rooster alles in 3 kwartier gaar. Om het kwartier even roeren. Daarna doe je tomaten/paprika mengsel in een blender. Giet over in een pan en schenk de bouillon erbij. Eventueel kun je de soep nog even zeven. Dat heb ik wel gedaan, anders heb je zoveel vliesjes en velletje van de tomaten en paprika’s.
Voor de basilicumpuree
Dit alles in de blender of vijzel doen. Puree of stamp het tot een mooie puree. Is het te dik dan voeg je olijfolie toe en anders voeg je meer basilicum toe. Blijf proeven. Jij bepaalt of er nog iets bij moet of niet.
Verwarm de soep goed door. Wil je een koude tomatensoep, koel het daarna goed in de koelkast. Serveer het in een mooi glas en schep er een beetje basilicumpuree bovenop. Garneer met een crouton. Een zalig soepje.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes