Toast met bruschetta is een heerlijk hapje. Het is gemakkelijk te maken en kost niet veel tijd. Bijna iedereen vindt dit lekker. Ook heerlijk om op tafel te zetten met stokbrood ernaast. Belangrijk is dat je de knoflook en de ui heel fijn snijdt. Zorg dat je altijd tomaten en basilicum in huis hebt. Met een paar andere ingrediënten tover je dit heerlijke gerechtje tevoorschijn. Echt een aanrader.
Benodigdheden (naar keuze)
Werkwijze
Snij de tomaten aan mooie kleine blokjes en doe ze in een schaal. Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe. Snij de basilicum aan reepjes en roer alles voorzichtig door elkaar. Voeg peper, zout en oregano toe en een scheutje olijfolie. Doe dit met kleine scheutjes zodat het niet te olieachtig wordt. Toevoegen kan altijd, terug doen niet. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een paar sneden casinobrood op het bakblik en sprenkel er wat olijfolie, zout, peper en knoflookpoeder overheen. Laat ongeveer 10 minuten bakken. Of totdat het lichtbruin is geworden. Keer de sneden brood om en laat de achterkant nog een minuutje of 3 bruin worden. Hou wel een oogje in het zeil want het kan heel gauw te snel gaan en dan heb je ze donkerbruin. Niet alle ovens zijn hetzelfde. Schep de bruschetta op de toast of zet de bruschetta op tafel met stokbrood of toastje en laat iedereen zelf zijn broodje maken. Om te watertanden zo lekker.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes