Een poosje terug had ik quichevormpjes gekocht bij de Albert Heijn, maar nog nooit gebruikt. Daar moest toch een keer verandering in komen. Wat kun je met bladerdeeg toch veel doen en zo gemakkelijk. Zoet of hartig, het maakt niet uit. Alles is lekker. En zo snel gemaakt. Het moet even 20 tot 25 minuten in de oven, maar in die tussentijd, kun jij wat anders doen. De voorbereiding is een fluitje van een cent. Wanneer je geen kleine vormpjes hebt, kun je ook gewoon in grote maken in een springvorm en aan puntjes snijden.
Benodigdheden
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de vormpjes in met olie en leg een klein velletje bakpapier in het midden. Het hoeft niet precies in de schulprandjes te komen. Doe een beetje balsamico siroop met maple syrup in een schaaltje en roer dit even door elkaar. Heb je geen balsamico siroop, dan kook je een beetje balsamico azijn in met maple syrup of suiker. Balsamico siroop is overigens gewoon te koop in de supermarkten, dus dat hoeft geen probleem te zijn. Doe een klein beetje van het balsamico mengsel in de vormpjes. Snijd de tomaatje een keer doormidden en leg ze met de platte kant naar beneden. Vul de vormpjes met de tomaatjes. De hoeveel is afhankelijk van de grootte en aantal van je vormpjes. Strooi er wat peper, zout, oregano of tijm en citroenrasp overheen. Leg nu over elk vormpje een plakje bladerdeeg. Van het overhangende deeg kun je soepstengels maken. Maar daarover in een ander recept meer. Gooi het in ieder geval niet weg. Je kunt ook nog een extra laagje deeg over de vormpjes leggen, dan wordt de bodem iets dikker. Kerf met een mesje een paar openingen in het bladerdeeg om de hete lucht te laten ontsnappen. Strooi er nog wat zout en peper overheen. Zet de vormpjes in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten. Laat het iets afkoelen en met behulp van een bordje kieper je de vormpjes om zodat de tomaatjes boven liggen. Garneer met een blaadje basilicum en bolletje mozzarella, maar dit hoeft niet. Zo heb je no time een heerlijk voorgerechtje. Serveer het met een klein beetje gemengde salade op een bord. Desgewenst strooi je er nog iets Parmezaanse kaas overheen.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes