Momenteel ben ik een beetje geobsedeerd door havermout en andere gezonde snacks. Ik ben niet zo’n fan van havermoutpap, maar je leest er zulke goede dingen over en het ziet er ook altijd lekker uit. Ook heb ik Teff (van Zonnatura) geprobeerd. Ik had al een keer pannenkoekjes hiervan gebakken, maar heb het laatst als pap klaargemaakt met amandelmelk en fruit. En weet je, het was heel goed te doen. Opeens kreeg ik een ingeving wat ik nog meer met havermoutvlokken kon doen. Het heb het geroosterd in een droge koekenpan zodat het mooi bruin werd. Daarna heb ik het over de Griekse yoghurt gestrooid. Nou, ik ben “om”. Wat ontzettend heerlijk. Vandaag heb ik bij de Albert Heijn zakjes havermout gekocht met Golden Syrup. Wederom heb ik de inhoud van zo’n zakje geroosterd. Wat een heerlijke verrassing. Gisteren heb ik een ei, havermout, stevia en bosbessen in een mok gedaan en deze 2 minuten in de magnetron gezet. Een lekkere, gezonde muffin was het resultaat. Wat ook gezond is, is een avocado met wat chilisaus, citroenrasp en een beetje peper en zout. En wat te denken van een glas water met citroensap en honing. Beter kun je, je dag niet beginnen. Zo wordt gezond eten een traktatie. Ik ben helemaal geïnspireerd geraakt.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes