Soms heb je geen zin om lang in de keuken te staan. Ook ik heb hier wel eens last van. Of je hebt nog een restje van de vorige dag. Een volledige maaltijd erbij koken wordt dan weer te veel en hou je weer wat over. Nee, in zulke gevallen hou ik het simpel. Dan grijp ik terug naar mijn afbakstokbrood waarvan ik altijd wat op voorraad heb liggen. De kunst is dan om het iedere keer anders te beleggen. Dat is ook dit keer goed gelukt.
Benodigdheden
Werkwijze
Snij de stokbroden door in de lengterichting. Ook als je afbakstokbrood gebruikt. Niet eerst afbakken, maar direct beleggen en dan pas bakken. Besmeer beide helften met pesto. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de uien en paprika in een koekenpan. Strooi er wat zout, peper en oregano overheen. Leg over 1 kant van het stokbrood, de ham, uien, paprika en leg er mozzarella op. Je kunt een bol aan plakjes snijden, maar je kunt ook geraspte en zelfs plakken mozzarella kopen. Maakt niet uit, als het maar een kaas is die goed smelt. Doe er als laatste (alleen als je dit lekker vindt) jalapenopepers overheen. Je kunt verse gebruiken, maar ik heb ook altijd een potje achter de hand. Die heb ik nu gebruikt. Je drukt de bovenkant van het stokbrood er goed op en je legt het geheel zo’n 9 minuten in de oven. Haal het eruit en laat even liggen voordat je het aansnijdt. Super lekker.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes