Een tijdje terug kwam ik in de reclamefolder van de Lidl het recept voor deze stamppot tegen. Dom genoeg is de folder bij het oud papier beland, maar ik heb het recept zo goed mogelijk weten te onthouden. In ieder geval heb ik er mijn eigen versie van gemaakt. Wat een lekker stamppotje is dit zeg. De veldsla heb ik op tafel apart geserveerd want de kinderen zijn er niet dol op, maar mijn man en ik wel. Door het gebruik van krieltjes in de schil, Parmezaanse kaas en roomboter krijg je een ontzettend smakelijke puree.
Benodigdheden
Werkwijze
Was de krieltjes en snijdt ze een gelijke stukjes, niet schillen. Ook ze in ongeveer 20 minuten gaar en stamp ze fijn. Kook de eieren in 9 minuten bijna hard. Bak de spekblokjes uit en voeg hieraan de geraspte wortel toe. Breng op smaak met zout en peper of chilipoeder. Doe de melk en roomboter in een kommetje en zet een klein minuutje in de magnetron. Roer dit mengsel dan door de aardappelen. Schep de mosterd, nootmuskaat, zout, peper, Parmezaanse kaas en chilisaus erdoor. Doe de uitgebakken spekblokjes en wortel bij de puree en als laatste de veldsla. Schik de eieren eroverheen. Je kunt de veldsla er ook apart bij serveren. Een heerlijk stamppotje en een keer iets anders. Als je de puree wat droger of smeuïger wilt hebben, voeg dan naar smaak meer melk of boter toe.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes