Gisteren heb ik het eerste recept uit mijn Amerikaanse kookboek gemaakt. En ik moet zeggen dat het een daverend succes was. Geweldig lekker en niet moeilijk. Alleen wel een beetje hak en snijwerk, maar dat vind ik zelf nooit erg. Je kunt natuurlijk ook een kant en klaar groentepakket kopen. Ik heb het recept een beetje aangepast want ik vond de hoeveelheden in het boek soms teveel en soms te weinig, naar mijn smaak.
Benodigdheden
Werkwijze
Snijd de kipfilet in blokjes en kruid ze met kipkruiden en cajunkruiden naar smaak. Snij de chorizoworst aan kleine blokjes en bak deze uit. Giet naderhand een beetje van het vet weg en bak hierin de kip en het ontbijtspek. Wanneer de kip gaar is, voeg je de groenten toe aan het vlees. Bak de groenten even mee en voeg dan de bloem toe. Laat de bloem ongeveer 3 minuten garen. Voeg de tijm en laurier toe. Daarna giet je de bouillon en tomatenblokjes erbij. Breng op smaak met cayennepeper en cajunkruiden en een schepje suiker of honing. Laat alles ongeveer 40 minuten rustig stoven. Tussentijds af en toe doorroeren. Kook ondertussen de rijst. Schep de bosuitjes door de rijst en een gedeelte door de saus. Ik had er nog wat guacamole bijgemaakt. Maar dat hoeft niet. Succes gegarandeerd.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes