Deze shoarmaschotel is een erg lekkere ovenschotel. Eigenlijk dat ik dat ik gehakt uit de diepvries had gehaald, maar ik had me vergist. Gelukkig kwam ik op het idee om een lekkere ovenschotel te maken met shoarmavlees en aardappels. En het was me toch lekker. Niemand heeft er gemopperd dat het eten niet lekker was. Iedereen heeft gesmuld. Ik zal er ook een keer een hartige taart van maken. Ik kreeg het idee van een Facebookvriendin. Bedankt Simone!!!
Benodigdheden (hoeveelheden naar keuze)
Werkwijze
Aardappels schillen en aan schijfjes snijden en dan ongeveer 15 minuten koken. Of neem voorgegaarde aardappelschijfjes. Verwarm je oven voor op 220 graden. Bak het shoarmavlees, voeg de ui, knoflook, paprika, peper of chilipoeder en komijn. Voeg de oregano toe en de tomatenpuree. Laat het even sudderen en voeg een blikje heet water toe. Waarin de tomatenpuree heeft gezeten. Je kunt een klein beetje suiker of honing toevoegen om de zure smaak van de tomatenpuree een beetje zoetig te maken. Voeg de knoflookpoeder en uienpoeder toe en een pakje kookroom of cremefraiche. Voeg eventueel wat chilisaus toe. Vet een ovenschaal in met olie of boter. Leg een laagje aardappelschijfjes op de bodem. Bestrooi er peper, zout een beetje geraspte kaas overheen. Schenk dan het shoarmamengsel over de aardappelschijfjes. Vervolgens verdeel je de rest van de schijfjes over de saus. Bestrooi weer met geraspte kaas, peper en een beetje zout naar smaak. Verdeel er wat klontjes boter over of olijfolie. Zet ongeveer een half uur in de oven, totdat de bovenkant een beetje bruin is geworden. Heerlijk met een beetje knoflooksaus en een frisse tomatensalade.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes