Ik was laatst aan het snuffelen in de 24 Kitchen collectie. Ik stuitte op een heerlijke salade met grapefruit en Parmaham van Roberta Pagnier. Ik heb deze gemaakt met ingrediënten die ik voor handen had. En het was heerlijk. Alle smaken komen aan bod. En met de knapperige croutons krijg je een heerlijke bite.
Benodigdheden
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Snijd de boterhammen in blokjes. In een kom meng je de pesto met de olijfolie en je husselt het brood er goed door. Rooster de croutons ongeveer 8 minuten totdat ze mooi krokant zijn. De grapefruit snijd je aan kleine partjes en laat ze uitlekken. Je maakt een dressing van het sinaasappelsap, olijfolie en de mosterd. De sla leg je op een mooie schaal en je schikt de Parmaham er overheen aan kleine stukjes. Ondertussen rooster je de pijnboompitten. De aspergetips rooster je in een koekenpan in een klein beetje olijfolie. Je raspt er de citroenrasp overheen met een beetje rozemarijn. Laat dit afkoelen en snijd daarna de aspergetips aan kleine stukjes. Schik de grapefruitstukjes over de salade samen met de pijnboompitjes. Je husselt voorzichtig de stukjes asperge erdoorheen, je mengt de dressing erdoor en daarna strooi je de croutons erover. Eet smakelijk.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes