Dit is een super lekkere, maar ook super snelle risotto. Ik heb namelijk de roerbakrisotto van Lassie gebruikt. Het recept is zomaar spontaan geboren.
Benodigdheden
Werkwijze
Kruid de kip met kipkruiden en bak deze mooi bruin. Je kunt natuurlijk ook restjes van gebraden kip gebruiken. Fruit de ui, chili en knoflook in een scheut olijfolie. Rasp de schil van een citroen en laat meebakken. Voeg de rijst toe. (kijk op de aanwijzing van de verpakking wat betreft de risotto roerbakrijst. Gebruik je “normale” risotto of arborio rijst, volg dan deze aanwijzingen. Elk merk is anders. Voeg een glas witte wijn toe en laat deze helemaal verdampen. Schenk de bouillon erbij. Breng op smaak met rozemarijn, peper en zout. Rasp de Parmezaanse kaas erbij. Roer er als laatste nog een klontje boter door om het geheel lekker smeuïg te maken. Strooi er eventueel lente- of bosuitjes overheen. Dien op. Roerbakrisotto is in 10 minuten klaar. Zo lekker en leef je uit.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes