Wat een heerlijke risotto is dit zeg. Ik had nog broccoli en ook risottorijst in huis. Het resultaat was hemels lekker. De jongste van ons is niet zo gek op rijst, maar gek genoeg vindt hij risotto heerlijk. Natuurlijk moet je bij risotto geduld hebben omdat je lepel voor lepel bouillon bij de rijst moet gieten, maar uiteindelijk is het toch best wel snel klaar.
Benodigdheden
Werkwijze
Snij de broccoli aan kleine roosjes. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui, 2 teentjes knoflook, paprika en roer de droge risottorijst erdoorheen totdat alle rijst met olijfolie omhuld is. Fruit het heel even aan. Blus het dan af met een glas witte wijn of een beetje van de bouillon. Laat de wijn helemaal verdampen. Roer nu lepel voor lepel de bouillon erdoor en wacht telkens totdat de bouillon helemaal is opgenomen. Verhit ondertussen een koekenpan en bak het spek uit. Uit laten lekken op keukenpapier en roerbak in het overgebleven vet de broccoliroosjes. Dep eventueel een beetje van het vet weg als het teveel is. Breng de broccoli op smaak met een beetje peper, eventueel chilipoeder of pepertje en de citroenrasp. Blus af met een scheutje balsamico azijn. Roerbak de broccoli niet TE gaar. Het moet nog een beetje een bite hebben. Ga ondertussen verder met het lepelen van bouillon bij de rijst. Dit duurt ongeveer 18 minuten (kijk op de gebruiksaanwijzing van de risotto). Wanneer de bouillon opgelost is, voeg dan naar smaak de Parmezaanse kaas toe. Wees zuinig met zout, omdat de kaas al zout is. Blijf proeven. Roer er ook een klontje boter door. Nu voeg je de broccoliroosjes toe en klaar is Kees. Het resultaat is een heerlijke risotto. Ook uitermate geschikt voor kinderen. Laat dan desgewenst de wijn achterwege. Alhoewel de alcohol toch verdampt. Maar wees daar vrij in. Gegarandeerd een succes.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes