Op de site van Entertaining with Beth heb ik ontzettend lekkere pannenkoekjes gezien met ricotta kaas. Gemakkelijk te maken. Je kunt ze serveren met fruit en maple syrup. Maar ook gewoon met suiker of stroop is het heerlijk. Ik heb ze zelfs verwerkt in een custard pudding. Je kunt ze invriezen in porties zodat je een ander keer ook wat lekkers achter de hand hebt.
Benodigdheden
Werkwijze
In een grote kom klop je de eieren en de ricotta zacht en smeuïg. In een andere kom roer je de bloem, bakpoeder, zout en suiker. Je voegt hieraan de melk toe en je klopt het goed door elkaar. In een pannetje smelt je de boter. (niet bruin laten worden) Voeg dan het melk/bloemmengsel door het ricotta mengsel en ook de citroenrasp. Voeg beetje bij beetje de gesmolten boter er aan toe. Niet in een keer de boter toevoegen omdat anders de eieren gaan stollen en je wilt geen roerei in je pannenkoek. Zet 2 koekenpannen op het fornuis en strijk die lichtjes (met een bakkwastje) in met plantaardige olie. Per pan kun je ongeveer 3 pannenkoekjes tegelijk bakken. Beschik je over een fry-top, dan kun je er misschien wel 6 tegelijk bakken, maar gewone koekenpannen voldoen ook goed. Voor het gemak heb ik met 2 tegelijk gedaan. Hoeft niet, maar gaat wat sneller. Schep met een kleine soeplepel, rondjes in de pan. Bak op middelhoog vuur de pannenkoekjes. Wanneer de pannenkoekjes aan de bovenkant beginnen te bubbelen en de randjes droog worden, kun je ze omkeren. Laat ook de onderkant mooi bruin worden. Dien ze per 4 of 6 tegelijk op. Garneer met fruit en zoetstof naar keuze.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes