Dit is zo’n lekker herfstig baksel. Je denkt misschien: wortelkoek of taart???? En je herinnert je die mop van dat konijn. Maar iedereen die dit heeft geproefd vind het heerlijk en verwachtte niet dat hier wortels in zaten. Je kunt altijd zeggen dat het speculaastaart is, vanwege de kruiden en de geur of noem het een herfsttaart. Het beslag heb je klaar in no time. Wel moet de koek een half uurtje in de oven. Maar dan heb je ook wat. Een heerlijk luchtig baksel, vooral geschikt voor herfst en winter, maar smaakt altijd.
Benodigdheden
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakvorm (ik had een vierkant vormpje) in met olie en leg hierin een op maat gemaakt geknipt stukje bakpapier. In een kom roer je de wortels met de eetlepel extra bloem door elkaar. De bloem zorgt ervoor dat de wortels niet naar beneden zakken in de cake. In een andere kom spatel je eerst de eieren en dan alle overgebleven ingrediënten. Ga niet mixen want dan wordt het een compact baksel wat je niet wilt. Schep het beslag in de vorm en bak het 30 minuten in de oven. Je controleert of het gaar is, door er een satéprikker in de steken. Wanneer deze er schoon uit komt, is de taart klaar. Ik heb verschillende recepten op internet gezien en het naar mijn smaak toegepast. Zo heb ik bijvoorbeeld de rozijnen achterwege gelaten en de zware topping van roomkaas met poedersuiker. De koek is al heerlijk zonder extra toevoegingen. Ook geschikt als ontbijt. Natuurlijk niet dagelijks, maar af en toe kan geen kwaad.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes
Agnes
Op: 7 November 2014 ·
Deze taart is onweerstaanbaar lekker, verslavend gewoon. Je blijft ervan smullen. Mijn gezinsleden vonden hem ook erg lekker. Voorzichtigheidshalve heb ik hem wel als herfsttaart gepresenteerd, een goede tip van jou Karin.
Karin
Op: 7 November 2014 ·
Dank je Agnes voor je reactie. En de volgende keer kun je het gewoon worteltaart noemen, nu ze het lekker vinden.