Dit is een heerlijk bijgerecht. Het is niet een hoofdgerecht op zich, maar zie het als de aardappels bij groenten en vlees. Zo behoort bij dit gerecht ook wat groenten en vlees. Maar het is echt heerlijk. Zeker de jongste die geen rijstliefhebber is, zei: Dit vind ik wel heel erg lekker. Dus dit ga ik zeker nog vaker maken hoor. En het is heel simpel.
Benodigdheden
Werkwijze
Kook de rijst volgens de verpakking. In een koekenpan verhit je een beetje olijfolie. Bak de ui en de knoflook. Je kunt ook een chilipeper toevoegen, tabasco of jalapeno saus. Wat je maar lekker vindt. Voeg het blikje tomatenpuree toe en laat de tomatenpuree even meebakken. Doe in het lege blikje warm water en voeg dit ook toe. Om het iets zoeter te maken kun je suiker of een andere zoetstof toevoegen, naar smaak. Voeg peper en zout toe. Verkruimel een bouillon in een beetje warm water en voeg dit ook toe. Evenals, komijn, kerrie,of kurkuma, knoflookpoeder en oregano. Ik ga geen hoeveelheden geven. Is voor iedereen verschillend. Belangrijk is dat je vaak proeft en het naar jou smaak maakt. Roer nu de rijst door de saus. Doe dit voorzichtig en rustig en blijf net zo lang roeren totdat je geen wit rijstkorreltje meer ziet. Heerlijk bij de pilav, maar je kunt er ook gewoon een stukje vlees en groenten bij serveren.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes