Mam, wat ruikt het lekker, wat eten we? Met die vraag kwam onze dochter gisteren de keuken in, toen ze uit school kwam. Kippenstoofpotje met deegballetjes. Chicken and Dumplings. Huh?? Nou, ja, maakt niet uit hoe het heet, het ruikt lekker. En lekker was het ook. Iedereen heeft gesmuld. Dit is echt heerlijk en heel gemakkelijk. Je moet wel een beetje hakken en snijden en deegballetjes maken, maar dan heb je er ook geen omkijken meer naar. Resultaat: blije gezichten aan tafel.
Benodigdheden
Voor de deegballetjes heb je nodig:
Werkwijze
Doe de olie in een grote hapjespan en laat het warm worden. Kruid de kip met peper en zout. Wentel de stukjes kip door de bloem, schudt het overtollige bloem eraf en bak het ongeveer 4 minuten totdat het aan alle kanten goudbruin is geworden. Haal de kip uit de pan en leg het op een bord of in een schaal. In de pan waarin je de kip hebt gebakken voeg je de wortel, ui, bleekselderij, citroenrasp toe en laat dit ongeveer 8 minuten bakken totdat het een beetje kleur heeft gekregen. Voeg de kip weer toe en de kipkruiden, wijn en bouillon. Laat het aan de kook komen. Leg een deksel op de pan, zodat er net een kleine opening overblijft. Laat het geheel 45 minuten koken. Voeg de room toe en de erwtjes. Ga ondertussen de deegballetjes maken. In een kom mix je alle ingrediënten door elkaar met een spatel. Het beslag ziet er klonterig uit, maar dat is de bedoeling ook. Vorm met een kleine ijslepel of gewone lepel kleine balletjes van het deeg en verspreid ze over het oppervlak van het kippenmengsel. Leg het deksel weer op de pan met weer een kleine opening. Laat de deegballetjes nu ongeveer 15 tot 20 minuten koken. Echt een heerlijk stoofpotje. Ik had er een frisse salade bij geserveerd.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes