Al heel lang wilde ik boterkoek maken, maar het kwam er maar niet van. Totdat ik gisteren op Instagram en heerlijk recept zag van Boor (Domainemalpaskookt). Een zalige speculaas boterkoek. Echt TE lekker en erg gemakkelijk. Eigenlijk had ik een foutje gemaakt in het deeg. Per ongeluk had ik het losgeklopte ei al toegevoegd tijdens het maken van het deeg i.p.v. dat ik het voor het bestrijken moest bewaren.Het zat erin voordat ik er erg in had. Maar het is allemaal goed gekomen. Er zijn ook bakrecepten voor boterkoek die wel een ei gebruiken voor het deeg. Gelukkig maar. Ik heb mijn recept een beetje aangepast. Lichtbruine basterd suiker gebruikt, ei door het deeg en iets langere oventijd. Het resultaat is echt overheerlijk. En ik ga het zeker vaker maken en wil variëren met smaken.
Tip: ik heb altijd een hekel aan het uitrollen van deeg. Daarom doe ik dat nu tussen 2 velletjes bakpapier. Resultaat, schoon aanrecht, schone deegroller. Ik vind het super handig.
Benodigdheden
Werkwijze
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes