Ik had een restje quinoa, mais, sla, pepertjes, varkenslapjes en avocado. Ik wilde iets simpels, op 1 bord en ook nog gezond. Het werd dus deze salade. Heerlijk en je weet dat het goed voor je is.
Benodigdheden (luisteren niet zo nauw)
Werkwijze
Eventueel het vlees grillen. Je kunt het vlees ook helemaal weglaten, maar ik had nog grill lapjes in de koelkast liggen. Quinoa klaarmaken volgens de gebruiksaanwijzing. Ondertussen de maiskolven grillen. Ik had voorgekookte kolven gebruikt die ik ingesmeerd had met kruidenboter en door grillkruiden had gerold. Gegrilde paprika aan stukjes snijden en door de quinoa roeren. Roer hier ook de peppadews doorheen. Wanneer de maiskolven klaar zijn snijd je met een mes de maiskorrels eraf en doe je die ook de quinoa. Het vlees snijd je aan reepjes en je doet deze er ook heen. Je maakt het allemaal een beetje smeuïg met chilisaus. Leg de slabladeren op een bord en je schept het quinoa mengsel erop. Verdeel als laatste de avocado reepjes eroverheen. Snel, simpel en heel erg lekker. De rest van de mais had ik gewoon als groente geserveerd, anders werd het een beetje veel mais. 😉 Maar hou je verder niet aan hoeveelheden. Alles is goed. Ga op je eigen smaak af en kijk wat je in de koelkast hebt liggen.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes