Benodigdheden
Werkwijze
Verhit de olie in een pan en voeg de prei en gember toe. Bak dit op een laag vuur totdat de prei zacht begint te worden. Ongeveer 2 á 3 minuten. Voeg de pastinaak toe en bak deze nog 7 á 8 minuten mee, totdat ook deze zacht begint te worden. Giet de wijn en bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat het op een laag pitje 20 tot 30 minuten doorkoken. Haal de pan van het vuur en laat even wat afkoelen, anders is het misschien te heet voor de blender of huishoudmachine. Breng op smaak met peper en zout naar keuze. Verwarm het opnieuw. Je kunt het opdienen met een schepje cremefraiche, opgeklopt melkschuim en paprika poeder. Ik heb er zelfgemaakte croutons bij geserveerd. Naar een idee van Tijn, de kok van Albert Heijn in Ootmarsum.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes