Benodigdheden (hoeveelheden naar keuze)
Werkwijze
Schil de aardappelen en snij ze in plakjes en kook ze ongeveer 10 minuten. Voor het gemak kun je ook kant en klare aardappelschijfjes gebruiken. Heb ik dit keer niet gedaan. Bak het spek of de bacon uit en snij de prei aan ringetjes. Rasp een teentje knoflook. Voeg de prei en knoflook toe aan het spek of de bacon en bak het lekker mee. Voeg eventueel wat olijfolie toe. Maar uit het spek komt ook genoeg vet. Voeg chilipoeder toe. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met boter of olijfolie. Giet de aardappelen af en laat ze uitlekken. Bekleed de ovenschaal met een laag aardappels, bestrooi de aardappels eventueel met wat peper en zout naar smaak. Schep het prei/spek mengsel over de aardappels en snij een gedeelte van de brie aan plakjes en verdeel dit over het mengsel. Schep nu de rest van de aardappels erover. Giet nu een pakje kookroom over de ovenschotel en bedek het dan met plakjes brie of raclette kaas. Zet het geheel ongeveer een half uur in de oven of totdat de bovenkant mooi goudbruin is geworden.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes