Benodigdheden voor 8 halve eieren
Werkwijze
Voeg de eieren aan een pannetje kokend water toe, waaraan je wat zout hebt toegevoegd. Dan barsten de eieren niet zo snel. Laat het water opnieuw aan de kook komen en voeg de eieren toe. Laat ze 11 minuten koken. Je moet niet al te verse eieren gebruiken want die laten zich moeilijk pellen. Wanneer de eieren zijn gekookt, laat je schrikken door er koud water op te gieten. Wanneer de eieren genoeg zijn afgepeld, dan kun je ze pellen. Tik het ei op een harde ondergrond en rol voorzichtig met het ei over het oppervlak, totdat er overal barstjes in de schil zitten. Dan pel je ze voorzichtig af. Snij de eieren half door en wip de gele dooiers eruit en vang deze op in een diep bord. Prak daarna met een vork de dooiers helemaal fijn. Voeg de bovenstaande ingrediënten toe en laat het mengsel een poosje staan totdat alles goed is doorgetrokken. Proef of er nog iets bij moet. Schep dan met een lepeltje het eiermengsel in de uitgeholde eieren. Klaar is Kees. En lekker dat het is. De hoeveelheden kun je aanpassen aan het aantal eieren dat je wilt gebruiken. Belangrijk is dat jij het lekker vindt. De hoeveelheden zijn zo persoonlijk.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes