Dit is een toetje om je vingers bij af te likken. Helemaal niet moeilijk, maar wanneer je dit je familie of vrienden voorzet, zul je alleen maar blijde gezichten zien. Niet een toetje om dagelijks te maken, maar zo af en toe kan dit helemaal geen kwaad.
Benodigdheden
Werkwijze
Splijt de vanillestokjes open met een mesje en schraap de zaadjes eruit en hak de stokjes fijn. Breng de zaadjes en fijngehakte stokjes met de melk en slagroom aan de kook en laat alles op een laag vuur 5 minuten zachtjes koken. Klop in een kom (geen plastic kom) de eidooiers, suiker en cacaopoeder goed door elkaar. Giet al roerende de vanilleroom erbij en blijf roeren totdat alles goed gemengd is. Doe een beetje water in de pan waarin het vanillemengsel heeft ingezeten en zet de kom in de pan wanneer het water hierin begint te koken. Laat het mengsel al roerende heet worden en klop net zo lang totdat het mengsel dikker is geworden. Giet het mengsel door een fijne zeef zodat alle restjes van vanillestokjes worden opgevangen. Gooi de restjes weg. Verwarm ondertussen de oven op 150 graden. Zet 4 of meer ovenvaste schaaltjes of kommetjes in een bakblik met een rand. Verdeel de brokjes of geraspte chocola over de schaaltjes en giet het vanillemengsel in de bakjes. Vul het bakblik met water tot halverwege de rand van de bakjes. Zet de bakjes 30 tot 45 minuten in de oven totdat ze in het midden nog een beetje bubbelig zijn. Laat de bakjes afkoelen. Je kunt ze op kamertemperatuur eten of uit de koelkast. Strooi desgewenst een dun laagje kristalsuiker over en laat dat met behulp van een klein gasbrandertje (af en toe te koop bij de Action voor een paar euro) karameliseren. Naar een idee van Jamie Oliver uit het boek: Happy Days met The Naked Chef.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes