Archives

_
June 30, 2020

Gisteren heeft Liedeke me weer een recept gestuurd voor het avondeten dat ze gevonden had op Pinterest (masalaherb.com). Het is een curry geworden, waarbij ik kippendijen eerst heb gemarineerd in een yoghurt met kruidenmengsel, daarna een saus gemaakt waarbij de kip werd gegaard in de saus. Echt een heerlijke smaakexplosie. Eenvoudig te maken. Je kunt er rijst bij serveren, couscous, of naanbrood maar ik heb een grote bloemkool in de huishoudmachine geraspt voor bloemkoolrijst. Even wat werk, maar een stuk goedkoper en je hebt veel meer. Ook heb ik er een meergranen tortilla bij...

_
June 24, 2020

In mijn groentekasje in de tuin heb ik dit jaar pluk sla gezaaid. Echt een geweldig iets. Heerlijk malse blaadje en je kunt het plukken of knippen wanneer het opkomt. En daarna groeit het vanzelf weer aan. Ik wilde hier een lichte salade mee maken, met een paar ingrediënten, perfect voor de zomer, als lunch of bijgerecht bij de warme maaltijd. Door de walnoten even te roosteren en te besprenkelen met maple syrup krijg je een heerlijk zoetig krokante bite. Echt het proberen waard. Je kunt dit natuurlijk ook met andere slasoorten maken, als je geen pluk sla  hebt. Ook kun je een andere...

_
June 23, 2020

Het is weer kersentijd. Heerlijke verse kersen zijn geweldig. Om zo te eten, maar ook om er mee te bakken. Vandaag heb ik er een mug cake van gemaakt. Heel eenvoudig, heel erg lekker. Wil je van dit recept met z’n tweeën genieten, verdubbel dan de hoeveelheden en maak 2 mokken.   Benodigdheden   40 gram pure chocola (gesmolten) 25 gram boter (gesmolten) 1 ei zoetstof naar wens en smaak 25 gram bloem 1/2 theelepel bakpoeder 25 gram kersen (ontpit en aan stukjes) Desgewenst een beetje sinaasappel marmelade   Werkwijze   Vet een mok in met boter of plantaardige...

_
June 22, 2020

Ik wilde een keer chia pudding maken als ontbijt. Eigenlijk moet je de chia pudding zelf een avond van te voren maken omdat hij dan mooi opstijft. Had ik dus niet gedaan, alleen maar 1,5 uur in de koelkast. Dan is het ook al wel redelijk dik. Nu had ik op Pinterst een ideetje gevonden van een pudding met lemoncurd en eiwit, maar hieronder heb ik mijn eigen versie gemaakt. Och, wat was dit een heerlijk ontbijtje.   Benodigdheden (voor de pudding) 40 gram chiazaadjes 200 ml melk naar keuze (ik had een mix van volle melk en havermelk) Eetlepel maple syrup Eetlepel vanille extract (voor de...

_
June 22, 2020

Deze heerlijke dip is zo gemaakt. En heb je over dan maak je er een lekker soepje van met wat bouillon, beetje pesto en wat pasta schelpjes. Breng de Mediterrane sferen bij je eigen huis, nu vakantie naar het buitenland dit jaar er niet in zit. Jaren geleden maakte ik dit recept een keer, maar toen nooit opgeschreven, maar ik had de ingredienten even weer gegoogled en het resultaat was heerlijk.   Benodigdheden   2 aubergines (rondom inprikken met een vork en een uur in de oven op 200 graden poffen, halverwege keren) 2 tenen knoflook (uitpersen) 1 á 2 lepels citroensap Komijn naar...

_
June 19, 2020

Dit lekkere, zomerse recept is ontstaan tijdens het koken. Ik wilde eerst broccoli roosjes door de pasta doen, maar besloot er een saus van te maken. Een erg snel, romig en lekker recept perfect voor een zomerse avond als je niet zo lang in de keuken wilt staan. Ik heb een bakje verse pesto van de Lidl gebruikt. Deze is erg lekker en gemakkelijk. Natuurlijk kun je ook zelf pesto maken. Maar als je het snel wilt dan is dit een perfecte oplossing.     Benodigdheden   Broccoli (4 minuten koken en blenden met een flesje kookroom en kruiden naar wens) Bakje gekochte pesto van de...

_
June 15, 2020

Dit is een heerlijk bloemkool gerecht. Ik heb er een wrap bij gedaan als vulling, anders moet ik wel erg veel bloemkool en gehakt kopen. Die familie van mij eet als kool. 🙂 Die zitten niet heel snel vol. Het kan ook met aardappels of rijst. Het recept is heel snel te maken. Liedeke heeft het gevonden op Pinterest van Eatwell101.   Benodigdheden (je kunt het zelf aanpassen, afhankelijk van het aantal personen)   2 schaaltjes kippengehakt 1 flinke bloemkool (aan roosjes gesneden, voorgekookt en afgegoten) Scheutje olie Sap van een halve citroen 50 gram boter 4 teentjes knoflook...

_
June 08, 2020

Een mug cake voor je ontbijt is toch zo lekker. Ik heb een beetje gesnuffeld op Pinterest en ben een beetje gaan experimenteren. In heel veel mug cakes zit best veel suiker, maar lemoncurd is ook al zoet dus ik heb mijn eigen versie gemaakt. Ik ben sowieso gek op citroen en lemoncurd. Dus dit is een heerlijk exemplaar. Superlekker, supersnel,   Benodigdheden   4 eetlepels bloem, niet afgestreken, maar gewoon een flinke eetlepel. 1 eetlepel honing of andere zoetstof naar wens 1/4 theelepel bakpoeder 1 ei Klein snufje zout Beetje citroenrasp naar smaak Eetlepel vers citroensap 50 ml...

_
June 07, 2020

Dit zijn echt ontzettend lekkere koeken. Ze vallen echt niet onder de noemer “koekjes”. Het basis recept heb ik van Entertaining with Beth, maar heb er zelf chocolade rozijnen en vlokken aan toegevoegd. Super lekker, maar ook super simpel te maken.   Benodigdheden   240 gram boter 50 gram basterd suiker 135 gram bruine basterd suiker 2 eieren 210 gram bloem 1 theelepel zout 1 theelepel baking soda 150 gram chocolade rozijnen 150 gram chocolade vlokken   Werkwijze   Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix bloem en suikers flink luchtig. Voeg 1 voor 1 de...

_
June 07, 2020

Hier is een heerlijk Pinterest recept dat Liedeke gevonden heeft op de site: www.thatlowcarblife.com. Het is een ketogeen recept, vol met groente en kaas, maar laag in koolhydraten. De macaroni is vervangen door bloemkool, heel veel bloemkool. En er zit een hele lading kaas in. Dit recept is zo overheerlijk. Je kunt dit het beste maken wanneer de bloemkool in de aanbieding is ;-). Je voegt die kazen toe die jij lekker vindt. Het geheel moet lekker smeuïg zijn, dus voeg gerust iets meer toe. Dit gerecht is erg snel klaar te maken, maar je moet het wel direct serveren.   Benodigdheden...

images