Archives

_
November 03, 2020

Spaghetti pompoen is erg geschikt voor als je een keer iets minder koolhydraten wilt eten. Het is lekker licht en gezond. Spaghetti pompoen wordt in Amerika ook wel spaghetti squash genoemd en wordt daar al jaren gegeten. Hier komen de pompoenen nu ook in opmars. In de supermarkten kun je al verschillende soorten vinden. Daar word ik heel blij van. Pompoen is mijn favoriete herfst- en wintergroente. Zo ontzettend veelzijdig. Ik heb nu een vulling gebruikt van kippengehakt en tomatensaus, maar je kunt uiteraard kiezen wat je wilt. Gewoon gehakt, zonder vlees, andere groenten, alles is...

_
November 02, 2020

Pumpkin pie, vind ik de allerlekkerste herfsttaart die er is. Ik heb hem gemaakt met een blik pumpkin pie puree, dat ik in Amerika gekocht heb, maar je kunt ook heel gemakkelijk zelf puree maken, door een pompoen te schillen, aan blokjes te snijden, te koken in een laagje water totdat je helemaal zacht zijn, afgieten en pureren. Je hoeft het niet te kruiden want dat gebeurt tijdens het maken van de taart. De pompoenkruiden koop ik ook altijd in Amerika, maar je kunt het ook zelf maken door verschillende kruiden samen te voegen. Zie benodigdheden. Echt een aanrader, deze taart. De bodem is...

_
September 21, 2020

Ik had afgelopen weekend een heerlijke feta dip gemaakt. Heel eenvoudig en heel erg lekker. We hadden bezoek van 2 Instagram vrienden, Dennis @dennisstufr en Tim @timstufr en hun hond Nala. Ze hebben ook een YouTubekanaal Stufr. Het was een geweldig leuke dag, met mooi weer en lekker eten, al zeg ik het zelf. De ochtend was fris, dus de thee en de bokkenpootjes taart hebben we binnen gegeten. Voor de lunch zijn we naar buiten gegaan. Op het terras was nog geen zon en veel wind, dus zijn we bij ons vakantiehuis gaan zitten en met het toetje maar weer verhuisd naar onze...

_
August 17, 2020

Amandelmelk en cashew melk is ontzettend simpel te maken. Cashewmelk had ik nog nooit gehad. Amandelmelk wel en ik was er absoluut geen fan van. Totdat ik op Downshiftology een recept zag. Ontzettend simpel en het resultaat was echt lekker. Dus geen kant en klare pakken meer voor mij maar gewoon zelf maken. Cashewmelk is nog simpeler want dat hoef je niet te zeven. Ben je vegan, of lactosevrij, dan geef deze 2 simpele receptjes eens een kans. Je kunt ze zelf op smaak brengen met een scheutje vanille aroma en scheutje maple syrup of andere zoetstof naar keuze.   Benodigdheden   1...

_
August 03, 2020

Voor mijn Mexicaanse avond met vrienden wilde ik een toetje maken met een tropisch tintje want een tropische avond was het afgelopen vrijdag zeker. Het perfecte weer voor een etentje.  Het viel reuze in de smaak en totaal niet moeilijk. Ik heb een beetje de benodigdheden van mijn vorige panna cotta gebruikt, maar i.p.v. gewone melk, kokosmelk gebruikt. Zo simpel, zo lekker.   Benodigdheden   Pakje van 200 ml kokosmelk 300 ml ongeslagen slagroom Sap van 1 limoen Rasp van 1 limoen Vanille stokje of vanille extract 4 blaadjes gelatine 25 gram gewone suiker 25 gram vanille suiker of...

_
July 22, 2020

Via Instagram heb ik van Patak’s een box ontvangen met allerlei producten waarvan ik iets lekkers ga maken. Als eerste heb ik een recept gemaakt van de aubergine chutney. Een heerlijke zeer smaakvolle,  kruidige en vegan chutney van aubergines en specerijen. Ik besloot om er bladerdeeg bakjes bij te maken en het dan als bijgerecht te serveren. Dit recept kan natuurlijk ook als voorgerecht dienen. Erg eenvoudig en erg lekker. Je kunt hiervoor kleine taartvormpjes, quiche vormpjes of andere ovenbestendige vormpjes gebruiken. Zelfs een muffin vorm is geschikt. De hapjes worden alleen dan...

_
July 10, 2020

Wie ooit wel eens in NYC is geweest kent waarschijnlijk Levain Bakery met z’n TE lekkere koekjes waar mensen letterlijk voor in de rij staan. Op Pinterest vond ik een copy cat recept van Bountiful Kitchen. Ik heb alle ingrediënten gehalveerd en nog minder suiker toegevoegd want Amerikaanse recepten zijn vaak te zoet voor mijn smaak. Ik hou van zoet, daar niet van, maar het moet geen overdaad zijn. Bovendien heb ik chocoladerozijnen gebruikt, dus die zijn ook al zoet. Je zou de rozijnen ook kunnen vervangen door dadels. Dat ga ik ook een keer doen.   Benodigdheden   110 gram...

_
July 07, 2020

Ik ben helemaal fan van geroosterde groenten. Die smaken toch zo lekker. Je hoeft ze alleen maar te besprenkelen met olijfolie, kruiden naar wens overheen te strooien en de oven doet zijn werk. De groenten worden knapperig en zoetig. Echt te lekker. Ik heb dit keer volkoren pasta gebruikt omdat dit iets gezonder is dan de normale pasta. Smaakt zeker heel goed, ik vind alleen de kleur iets minder, maar ja. Deze pasta is in no-time te maken. Perfect als je niet veel tijd hebt. Heb je iets meer tijd dan kun je de pasta ook in een ovenschaal doen met mozzarella voor een ovenschotel. Geroosterde...

_
July 03, 2020

Ik had deze week citrus curd gemaakt en daar moesten eidooiers in, dus ik had een paar eiwitten over. Jammer om weg te gooien toch? Dus ik heb eens gefröbeld en heb er pannenkoekjes mee gemaakt. Zeer goed gelukt en smaken super lekker. Bovendien ook nog eens gezond. Tenminste als je niet teveel stroop gebruikt. Ik heb ze gebakken in kokosolie.   Benodigdheden (beslag)   2 eiwitten 3 eetlepels melk (ik had havermelk gebruikt) 90 gram havermout 2 eetlepels Griekse yoghurt 1/2 theelepel bakpoeder banaan   Andere benodigdheden   Kokosolie of boter om in te bakken Stroop...

_
July 01, 2020

Vorige week heb ik sinaasappel curd gemaakt. Dit keer heb ik een soortgelijke versie gemaakt, maar dan ook met citroen. Wat heerlijk spul is dit zeg. Eenvoudig te maken of in heel veel gerechten te gebruiken.   Benodigdheden   3 eidooiers 2 eieren 125 gram suiker Rasp van 1  sinaasappel en 1 citroen Sap van halve sinaasappel en halve citroen 110 gram zachte boter Snufje zout   Werkwijze   Mix de zachte boter en de suiker door elkaar. Voeg de eidooiers en eieren toe en mix alles goed. Voeg de sinaasappelsap,  citroensap en rasp van beide toe en roer weer goed. Geen...

images