Archives

_
March 02, 2021

Om eerlijk te zeggen heb ik nog nooit een ‘echte’ kapsalon gegeten, maar er uiteraard wel veel over gehoord. Op Instagram op het account van “Buuf en Buuf” zag ik een recept van de gezonde versie met zoete aardappel.  http://www.buuf-buuf.nl Jeetje, wat was dit lekker zeg. Ik  had de zoete aardappelversie voor mijn dochter en mijzelf gemaakt. Man- en zoonlief, zijn geen fans van de oranje variant, dus heb ik voor hen gewone aardappel gebruikt. De gewone aardappelfrietjes moeten wel iets langer in de oven, maar voor de rest is het recept...

_
February 12, 2021

Dit overheerlijke recept is deels van Jamie Oliver uit 7x anders en deels van Donna Hay uit No time to cook en een mengeling van mezelf. Ik heb de bereidingswijze van Donny Hay gebruikt door de risotto te laten garen in de oven. Zodoende hoef je niet telkens bij het fornuis te staan. Werkt super. De ingrediënten zijn van Jamie en van mezelf. Ik geef de ingrediënten zoals ze beschreven staan want het boek ‘vertelde’ dat dit voor 4 personen was. Maar daar hadden wij niet genoeg aan. Denk je nu wanneer je de benodigdheden ziet van, oei, dat kon nog weleens krap worden, verdubbel ze...

_
February 11, 2021

Karamelsaus, daar ben ik gek op. Maar het maken ervan gaat niet altijd van een leien dakje. Maar het moest en zou me lukken omeen karamelsaus zonder zweten te kunnen maken. En verdraaid, het is me gelukt. Met dank aan: http://laurasbakery.nl Kijk hieronder voor het recept. Ik heb het recept 2x gehalveerd omdat ik het eerst wilde proberen of het inderdaad lukte.   Benodigdheden 60 gram roomboter 75 gram lichtbruine basterdsuiker 60 ml slagroom   Werkwijze   Smelt de boter, maar laat deze NIET bruin worden. Voeg de suiker toe en laat deze volledig opgenomen worden in de...

_
February 11, 2021

Chiazaadjes oftewel chia seeds zijn de zaadjes van de bloemen van de Mexicaanse muntplant. Ze lijken een beetje op maanzaad als je ze ziet. Het werd vroeger door de Maya’s en Azteken gebruikt als voedsel en medicijn. Ze geven een energieboost. Ze bevatten magnesium, eiwit, vezels en nog veel meer. Wil je meer weten over deze zaadjes kijk dan op http://www.energiekevrouwenacademie.nl dan weet je of het iets voor je is. Je kunt ze rauw gebruiken voor knapperige bite of een nacht van te voren weken in vloeistof zoals melk naar keuze of yoghurt. Ik heb Griekse yoghurt...

_
February 04, 2021

Soms heb je restjes over van de vorige dag dat net te weinig is voor 4 personen. Dan kun je het invriezen voor een maaltje voor 2 personen. Maar omdat iedereen nu tijdens de lockdown thuis is, blijft het misschien een hele poos in de vriezer liggen. Wat je dan kunt doen, is er een heerlijke dikke omelet van maken als lunchgerecht. Echt te simpel en restjes worden zo goed gebruikt. Ik had laatst nachos gemaakt en daar had ik gehakt van overgehouden met bonen. Dit heb ik dus gebruikt voor een lekkere goedgevulde omelet. Je kunt dit met elk restje doen, zelfs stamppot. Ik zou zeggen, leef je...

_
February 02, 2021

Broccoli cheddar soep is echt een heerlijke soep. Het is behoorlijk vullend en je kunt het dus best als maaltijdsoep eten. Zeker met de zelfgemaakte croutons erbij. Erg eenvoudig te maken. Perfect als lunch. De soep is vrij dik, dus je het opwarmt moet je het even verdunnen met water of bouillon.   Benodigdheden voor de soep   60 gram boter Broccoli aan roosjes 1 kleine ui of sjalotje (aan stukjes) 2 tenen knoflook (aan stukjes) 4 eetlepels bloem 600 gram kippenbouillon (of groente voor vegetarische versie) 200 ml slagroom, kookroom of cremefraiche 2 mokken cheddar geraspte...

_
February 01, 2021

Deze kokos mug cake is een keer iets anders. Gemaakt van kokosmeel dat ik bij de Lidl kocht tijdens de biologische weken. Het ruikt echt zalig naar kokos, maar niet te overheersend. Ik ben echt een beetje ‘losgegaan’ met ingrediënten die ik in huis had en die er goed bij zouden passen zoals kokosrasp, kokosmelk en de kokos Griekse yoghurt van de Lidl.   Benodigdheden   4 eetlepels kokosmeel (wel even door een zeefje doen, zodat alle klontjes eruit zijn) Snufje zout Halve theelepel bakpoeder 1 ei geklutst Scheutje vanille extract Scheutje maple syrup of andere zoetstof...

_
January 29, 2021

Pasta al Forno is een heerlijk ovengerecht. Je zorgt dat je gehaktsaus achter de hand hebt. Dit maak je als je een Spaghetti Bolognese maakt. Het is een saus met gehakt, kruiden, tomatensaus en basilicum. De pasta die je gebruikt is een holle pasta, zoals penne, rigatoni, of grote macaroni. Zorg dat je de pasta al dente kookt, dus beetgaar omdat het geheel nog in de oven gaat. Dit gerecht is een kwestie van zorgvuldig door elkaar roeren van ingrediënten die je al voorgekookt hebt. Perfect om restjes saus in te verwerken. Echt heerlijk!!!   Benodigdheden   500 gram holle pasta naar...

_
December 02, 2020

Ik heb laatst cranberry saus gemaakt en daar wilde ik een gerechtje mee maken voor het ontbijt. Ik heb eens gegoogled, maar jeetje wat veel recepten zijn hierover te vinden. Ik heb een beetje geïnventariseerd en zelf het een en ander samengevoegd. Ik wilde niet een heel recept maken, dus mijn versie is het gehalveerde  recept. Wil jij dus meer maken, dan verdubbel je de hoeveelheden. Houd je niet van cranberry, dan kun je uiteraard ook een jam gebruiken naar jouw keuze. Wanneer dit in de oven staat te bakken gaat je keuken wel enorm lekker ruiken. Het wordt een heerlijk bros baksel dat je...

_
November 24, 2020

Al heel lang wilde ik boterkoek maken, maar het kwam er maar niet van. Totdat ik gisteren op Instagram en heerlijk recept zag van Boor (Domainemalpaskookt). Een zalige speculaas boterkoek. Echt TE lekker en erg gemakkelijk. Eigenlijk had ik een foutje gemaakt in het deeg. Per ongeluk had ik het losgeklopte  ei al toegevoegd tijdens het maken van het deeg i.p.v. dat ik het voor het bestrijken moest bewaren.Het zat erin voordat ik er erg in had. Maar het is allemaal goed gekomen. Er zijn ook bakrecepten voor boterkoek die wel een ei gebruiken voor het deeg. Gelukkig maar. Ik heb mijn recept...

images