Ik was laatst op de site van 24 Kitchen aan het neuzen. De Makkelijke Maaltijd spreekt mij altijd erg aan. Leuke en lekkere recepten en zoals gezegd: Makkelijk!! Ik besloot om voor iets vegetarisch te gaan. En dat heeft goed uitgepakt. Ik heb de quinoa burgers gemaakt met een portobello als “broodje”. Erbij Griekse yoghurt met harissa. Nu had ik geen harissa, maar ik heb een beetje sambal, beetje chilisaus, knoflookpoeder, komijnpoeder en een heel klein beetje koriander (vers) door elkaar geroerd en aan 2 eetlepels Griekse yoghurt toegevoegd. Heerlijk. Alles was trouwens heerlijk. Voor herhaling vatbaar. Het onderstaande recept is voor 2 personen. Ben je met 4 dan verdubbel je uiteraard de hoeveelheden.
Benodigdheden (voor 2 personen)
Werkwijze
Maak de quinoa klaar volgens de gebruiksaanwijzing. Ik heb de “gekleurde” gebruikt, maar je hebt ze ook in naturel. Haal het steeltje van de portobello’s en leg deze op een bakblik waarop je bakpapier hebt gelegd. Verwarm de oven voor op 190 graden. Verbrokkel de feta over de portobello’s en schenk een beetje olijfolie eroverheen en bestrooi met peper en zout naar smaak. Bak de portobello’s ongeveer 12 minuten in de oven totdat de feta een gesmolten is. Ik heb ze er een ruim een kwartier in gehad, dat ligt een beetje aan je oven en die van mij is op z’n retour. Ik heb eerst de ui, knoflook en rode peper gebakken. Een paar minuutjes en laat het dan iets afkoelen. Daarna heb ik een kom het ei geklutst en de quinoa, de gebakken groenten en het paneermeel erdoorheen gehusseld en er 2 burgers van gemaakt. Bak de quinoa burgers ongeveer om en om in 8 minuten gaar. Maak ondertussen de saus. Meng 2 eetlepels Griekse yoghurt met een theelepeltje sambal, theelepeltje chilisaus, komijnpoeder, knoflookpoeder en verse koriander. Van alles maar een beetje. Roer het door elkaar. Leg de burger op een portobello. Verdeel er wat zongedroogde tomaatjes over en leg de andere helft van de portobello erop. Serveer met de saus. Echt heerlijk.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes