Van een facebookvriendin, Karin van Karin’s High Tea Catering heb ik een heerlijk receptje gekregen van een quiche. Zij maakt hem altijd met ongezouten cashewnoten. Omdat ik geen cashewnoten in huis had, heb ik het gemaakt met geroosterde pinda’s en ik heb mijn eigen quiche deeg gebruikt. Sowieso neem ik bijna nooit een recept precies hetzelfde over als het origineel. Ik voeg altijd andere ingrediënten toe die ik voor handen heb. Zo blijft het recept van een ander altijd van een ander. Maar ik “leen” als het ware wat ingrediënten. Het was echt heerlijk, maar eerlijk gezegd wilden de kinderen in het vervolg geen noten meer in de quiche, maar graag spek of ham. De versie met noten is uitermate geschikt voor vegetariërs. Met spek of ham natuurlijk niet. Als je met deze quiche bezig bent begint het heerlijk te ruiken in de keuken en kun je bijna niet wachten totdat het klaar is. Zelf had ik nog een klein stukje oude kaas in de koelkast liggen, dit heb ik ook geraspt en toegevoegd.
Benodigdheden
Werkwijze
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes