Het is weer herfst en de pompoenen liggen weer in de winkels. Ze zijn mooi voor decoratie, maar ook heerlijk om mee te koken of te bakken. Pompoensoep is ook een van de eerste dingen die ik weer maak als het herfst is. Omdat ik ook pastinaken had en courgette, besloot ik een mengeling van deze groenten te gebruiken in een heerlijke soep. De groenten heb ik eerst geroosterd in de oven. Het lijkt me een keer leuk om de soep te serveren in een uitgeholde pompoen. Ga ik zeker nog een keertje doen. Is leuk voor een etentje met vrienden.
Benodigdheden
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de pompoen, haal de pitten eruit en snij hem in grote stukken. Snij ook de ui en bleekselderij aan grote stukken en doe dit ook met de pastinaak en de courgette. Pel de knoflook, maar laat de teentjes heel. Snij het pepertje. Doe de groenten op een bakblik, dat je bedekt hebt met bakpapier. Giet er wat olijfolie en balsamico azijn overheen en hussel de groenten totdat overal een laagje olijfolie op zit. Voeg de salie, tijm, peper en zout toe. Zet in de oven en laat het ongeveer in een half uurtje goed gaar worden. Roer af en toe het groentemengsel door. Daarna doe je het mengsel in een blender of huishoudmachine. Verdun het beetje met kippenbouillon. Daarna alles in een kookpan doen en de rest van de bouillon toevoegen. Laat even goed doorkoken Maak de soep net zo dik of dun als je wilt. Proef of er nog wat kruiden bij moeten. Dien op en strooi nog wat fijngesneden bos/lente uitjes erover voor extra smaak. Een lekker begin van de herfst.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes