Een nieuwe versie op de appelflap. Ik heb de perzik herontdekt. Vooral nu ik een blender heb, heb ik ze altijd in huis wanneer ze in het seizoen zijn. Eerder at ik ze eigenlijk nooit. Maar het is een heel gemakkelijke vrucht. Ze moeten bovenal rijp zijn en dan haal je het schilletje er moeiteloos af. Laatst heb ik een perzik crumble gemaakt en omdat ik nog bladerdeeg in de diepvries had, besloot ik ze om de perziken hierin te verpakken, als een appelflap dus. Geweldig goed gelukt en heerlijk. Natuurlijk kun je dit ook met nectarines doen.
Benodigdheden (komen niet zo nauw) Ik had 8 flappen gemaakt
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de bladerdeegplakjes half ontdooien. Pel de perziken en snij ze aan stukjes en doe ze in een kom. In diezelfde kom doe je de bloem, rasp van sinaasappel en citroen, suiker of zoetstof. Roer het goed elkaar. Rol de plakjes bladerdeeg iets uit op een beetje bloem. Schep op elk plakje een eetlepel van het perzikmengsel. Kijk even hoeveel je erop schept. Je moet het nog wel dicht kunnen vouwen. Leg de flapjes op een bakblik dat je waarop je een vel bakpapier hebt gelegd. Druk de uiteinden goed dicht en bestrijk de flapjes met het losgeklopte ei. Kerf elk flapje in met een schilmesje om de lucht te laten ontsnappen en ze niet “ontploffen”. Strooi er dan desgewenst nog wat suiker overheen of eventueel havermoutvlokken of amandelen. Zet het blik in de oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten. De flapjes moeten mooi goudbruin zijn. Je kunt er voor kiezen om er nog poedersuiker over te strooien. Je kunt ze warm of koud eten. En ook heerlijk met een bol ijs.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes