Benodigdheden
Werkwijze
Schil de peren en snij ze de partjes in tweeën zodat je enigszins flinke stukken krijgt. Besprenkel de peren met het citroensap en citroenrasp. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Smelt de boter, tezamen met de beide suikers in een koekenpan. Laat dit mengsel eventjes bubbelen totdat het een mooie bruine karamel is geworden. Niet laten aanbranden, maar blijven roeren. Ondertussen verwarm je de oven op 200 graden. De peren gaan bij het boter/suikermengsel en laat het met een deksel erop 15 tot 20 minuten sudderen. Is het mengsel nog te dun, voeg dan wat maïzena toe. Even laten koken en dan zet je de warmtebron uit en voegt een klein scheutje vanille aroma toe en de speculaaskruiden of kaneel. Je maakt een bal van de plakjes bladerdeeg en rolt deze uit totdat het iets groter dan de pan is. Je stopt de uiteinden van het deeg een beetje in de pan, onder het mengsel. Kerf met een mes een paar keer in het deeg, zodat de warmte kan ontsnappen. Doe de pan in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 18 tot 20 minuten, totdat het deeg een mooie goudbruine kleur heeft gekregen. Is het handvat van de pan niet ovenbestendig, omwikkel het dan met flink aluminiumfolie. Haal de pan voorzichtig uit de oven en laat even 5 minuten afkoelen. Ga daarna voorzichtig met een mes langs de randen, leg een schaal of bord op de taart en kieper de pan om zodat de onderkant boven komt. Doe dit voorzichtig zodat de taart niet van het bord glibbert. Laat afkoelen en garneer eventueel met geraspte chocola. Serveer met slagroom, cremefraiche of Griekse yoghurt. Ook vanillesaus is heel geschikt. Simpel en gemakkelijk te maken.
Schil de
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes