Afgelopen zondag heb ik deze heerlijke soep gemaakt. Ik had pastinaak en ook gekleurde wortels. Bij de Lidl kun je deze soms kopen. Rode, gele, witte en oranje wortels in een bak. Ik heb er een exotisch tintje aan gegeven door er kokosmelk en koriander aan toe te voegen. Het was heerlijk. Ik had zoveel gemaakt, dat ik de helft heb verdund met bouillon voor de soep en de andere helft heb ik een saus van gemaakt voor bij de rijst, de volgende dag. Hieraan had ik gebakken kipfilet toegevoegd. Dus met 1 basis heb ik 2 gerechten kunnen maken. Dat is nog eens handig koken!!!
Benodigdheden
Werkwijze
Bak in een scheutje olijfolie de wortel, pastinaak, knoflook, ui en bleekselderij lekker zacht. Voeg de kerrie of currypoeder toe en laat dit even meebakken. Blus af met een glas witte wijn en laat dit even meekoken. Dan verkruimel je een bouillonblokje in de saus en je voegt een half liter water toe. Laat aan de kook komen. Dan voeg je de kokosmelk en cremefraiche toe. Zet het vuur uit en laat de saus even afkoelen. Doe de saus daarna in de blender of keukenmachine. Je hebt nu een vrij dikke saus. Wanneer je deze als soep wilt gebruiken kun je een beetje water toevoegen totdat een dikte die jij lekker vindt. Wil je geen soep, maar een saus, dan kun je in principe nu wat rijst koken en een kipfiletje bakken voor een extra bite. Ik had genoeg gemaakt voor zowel soep als saus.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes