Met spinazie en een bloemkool kun je een hele lekkere pasta schotel maken. Ik had een grote bloemkool gekocht, die te groot was om in één keer op te maken. Ook had ik nog spinazie in de diepvries. Ik wilde hier iets mee maken, maar wist nog niet wat. Pasta heb ik altijd op voorraad en ook spekblokjes en Parmezaanse kaas. Ook had ik nog geschaafde amandelen. Wanneer je die roostert past dit weer geweldig bij de bloemkool.
Benodigdheden
Werkwijze
Bak het spek uit en bak in het vet de ui, knoflook en paprika. Wanneer het te droog wordt doe je er nog een beetje olijfolie bij. Laat even een paar minuten sudderen totdat de uien en paprika een beetje glazig zijn. Voeg dan de oregano, chilipoeder, saus en tomatenpuree toe. Roer de tomatenpuree los met een beetje water en een schepje suiker. Kook de bloemkoolroosjes even 4 á 5 minuten voor en giet ze af en laat even staan. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook tussentijds ook alvast de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Verkruimel een bouillontabletje met een beetje water door de saus. Roer de ontdooide spinazie en de bloemkoolroosjes door de saus. Rooster in een droge koekenpan de amandelen lichtbruin. Roer daarna naar smaak Parmezaanse kaas door de saus en proef of er nog peper en zout bij moet. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Roer de pasta door de saus en giet dit mengsel over in de ingevette ovenschaal. Verdeel de plakjes mozzarella eroverheen en de geschaafde amandelen. Zet in de voorverwarmde oven totdat de kaas gesmolten is. Ongeveer een kwartiertje. Dien op met eventueel een lekkere salade en bestrooi nog extra met Parmezaanse kaas.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes