De laatste avond in Denemarken gingen we barbecueën met een goede vriend uit Denemarken. We hadden zijn bbq opgehaald en hij zorgde voor het vlees. Ik zou voor de salade en aardappels zorgen. Ik besloot een pasta salade te maken en er was nog een restje ijsbergsla. Iedereen heeft gesmuld. Wat was het lekker. En zo simpel.
Benodigdheden
De dressing
Dit alles in een kommetje doen en even goed roeren met een vork. Kan ook in een potje met dekseltje en dan goed schudden.
Werkwijze
Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing en spoel goed af onder stromend koude water en laat het uitlekken. Bak de bacon of spek uit. Maak het fijn en laat het afkoelen. Rooster de pijnboompitjes en laat ook deze afkoelen. Bak de ui, paprika en knoflook en strooi er wat peper en zout overheen. Strooi er daarna wat Parmezaanse kaas doorheen. Laat ook dit mengsel afkoelen. Maak de dressing. Roer alle afgekoelde ingrediënten, mozzarella, sla en tomaten goed door de pasta. En schenk dan de dressing erbij en roer ook dit goed door. Rasp er nog wat Parmezaanse kaas doorheen en garneer met een paar blaadjes basilicum. Succes gegarandeerd.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes