Omdat ik nog een stukje chorizo worst had overgehouden van een vorig recept besloot ik een pasta te maken die ik lekker in de oven kon doen. Dit was een heerlijke variant op de macaroni met spek en kaas en zal zeker vaker op het menu komen. Iedereen vond het lekker. Bovendien is het snel te maken.
Benodigdheden
Werkwijze
Pasta koken en laten uitlekken. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Chorizo uitbakken in een koekenpan zonder olie. Het vet dat uit de chorizoworst komt, giet je weg. Leg de chorizo op een bord. Veeg de pan schoon met keukenpapier en giet de kookroom in de pan. Doe er de paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder en peper en zout bij. Schud er wat Parmezaanse kaas bij en roer het mengsel goed door. Doe de chorizo er weer bij en roer nogmaals door. Proef of er nog wat kruiden bij moeten. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Giet de saus bij de macaroni in de pan en roer het door. Giet het vervolgens over in de ingevette ovenschaal. Verdeel de mozzarella er in plakjes overheen en strooi er wat paneermeel over. Zet ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Heerlijk met een frisse salade of een smoothie. Ik had er nog zelfgemaakte croutons bij geserveerd. Een paar van die croutons had ik fijngemaakt om als paneermeel te gebruiken.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes