Dit gerecht is ontstaan doordat ik een restje pasta overhad. Omdat het te weinig was voor ons vieren, heb ik er een omelet van gemaakt. Het was zelfs voldoende voor 2 dikke omeletten. Met een frisse salade en een smoothie had ik weer een volledige maaltijd.
Benodigdheden
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren los in een grote kom met melk, zout en peper en voeg de pasta toe. Roer het geheel goed door. Verhit olijfolie in 2 koekenpannen. Verdeel het pasta/ei mengsel over de pannen en laat de onderkant op een laag vuurtje mooi bruin worden. Wanneer de oven op temperatuur is zet je de pannen in de oven. Denk eraan dat je pan ovenbestendig is. Zo niet, vouw dan ruim aluminiumfolie om het handvat. Laat de bovenkant ook mooi bruin worden en de binnenkant stollen. Leg na een kwartiertje een velletjes aluminiumfolie over de omelet zodat de pasta niet te hard wordt. Laat het geheel nog 1o minuutjes staan. Afhankelijk van je oven. Het resultaat is een geweldig lekkere, vullende omelet. Dien op met wat geraspte kaas en basilicumblaadje. Een frisse salade maakt het tot een volledige maaltijd. Je kunt het ook serveren in kleine puntjes als hapje.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes