Benodigdheden
Werkwijze
Kook de broccoli in ongeveer 10 minuten gaar in een beetje gezouten water. Laat iets afkoelen en doe het in een blender met wat kippenbouillon en maak het tot een gladde saus. Of gebruik de keukenmachine of staafmixer. Bak het bacon of spek uit. Fruit in het spekvet een ui en een teentje knoflook. Blus het een beetje met een scheutje balsamico azijn. Voeg tijm toe. Voeg dan de kookroom of cremefraiche toe. Laat de Parmezaanse kaas in het mengsel oplossen en voeg de broccoli saus toe. Ondertussen kook je de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Voor extra smaak kun je basilicum en rozemarijn aan het mengsel toevoegen. Zo ook peper en zout. Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookwater. Voeg het kookwater toe aan de saus om deze nog iets meer te binden. Doe de pasta vervolgens bij de saus en dien op met een lekkere salade. Ook kinderen kunnen dit gerecht waarderen.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes