Omdat ik afgelopen week een paddenstoel heb geplukt (eekhoorntjesbrood/porcini) besloot ik hiervan een gerecht te maken. Ik besloot om de paddenstoel te bakken in boter met uien, knoflook en room. Het leek me lekker om hier pasta bij te serveren en biefstukreepjes. Achteraf bedacht ik me dat ik beter de porcini zonder de room had kunnen klaarmaken en serveren op geroosterd ciabatta brood. Hoewel ik een supergroot exemplaar had, slonk het enorm. Wist ik veel! Ik had hem niet gewogen, maar toen ik hem aan plakjes sneed was het ongeveer de hoeveelheid van een bakje champignons. Volgende herfst ga ik iets subtieler te werk met bereiden.
Benodigdheden
Werkwijze
Ik heb de paddenstoel schoongewreven met keukenpapier en de onderkant eraf gesneden. Omdat het zo’n joekel was, kon ik er niet echt plakjes van snijden. Dus ik heb hem zo mooi mogelijk in stukjes gesneden. Daarna heb ik een klontje boter laten smelten en daarna de porcini toegevoegd met de aan stukjes gesneden ui en knoflook. Lekker bestrooien met zout en zwarte peper en een bekertje cremefraiche toevoegen. Ondertussen heb ik de pasta gekookt en de biefstukjes gebakken. De uitgelekte pasta op een schaal serveren, het paddenstoelen/roommengsel erboven op scheppen en de biefstukreepjes erover heen rangschikken. Simpel, snel klaar en overheerlijk.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes