Ik was eens weer in mijn Jamie Oliver boeken aan het bladeren. Toen kwam ik deze salade tegen. Ik heb hem ooit al eens eerder gemaakt, maar geen foto van gemaakt. Ik wist nog wel dat dit de smaak was gevallen. Het is zo’n simpel gerecht, maar zo ontzettend lekker. De dressing is een eigen bedenksel. Ga niet echt van alles zitten afmeten, maar doe de ingrediënten in een glazen potje met deksel. Hou je wat over, dan gebruik je het gewoon voor een ander keertje. Blijft nog wel een poosje goed in de koelkast. Voor het originele recept moest je de eieren pocheren. Maar daarvoor moest je kakelverse eieren gebruiken en dat had ik niet, dus heb ik ze maar gewoon gekookt.
Benodigdheden (luisteren niet nauw, ik had voor ruim 4 personen met grote trek)
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het spek uit totdat het krokant is. Doe de broodblokjes met kruiden en olie in een ovenschaal en zet ongeveer 10 minuten in de oven. Hou het even in de gaten. Elke oven is verschillend. Kook de eieren niet al te hard. Maak de sla schoon en pluk het in mooi stukjes, maak de dressing. Doe de sla in een schaal en breek de krokante bacon in stukjes. Schik de brood croutons erdoor. Pel de eieren en snijdt ze in partjes en verdeel ze over de salade. Schenk de dressing er pas overheen als je aan tafel zit. Of zet het potje dressing op tafel en laat iedereen zichzelf bedienen. Super simpel en lekker.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes