Afgelopen zaterdag maakte ik voor een etentje met vrienden als toetje: panna cotta. Een Italiaans toetje. Niet geheel calorie arm (absoluut niet, maar soms mag dat), maar zo lekker. Eerder die week had ik al orange curd gemaakt. Lemon curd kent bijna iedereen, maar orange curd maak je op dezelfde manier, heel eenvoudig en zo lekker. Dit recept beschrijft 3 gerechten in 1. De panna cotta zelf, orange curd en rabarbermoes. Het basisrecept van de panna cotta heb ik van www.familieoverdekook.nl. Je kunt met panna cotta alle kanten op en alle soorten fruit gebruiken die je wil. Uiteraard smaakt het zonder toppings ook heerlijk, maar het oog wil ook wat. Je moet de panna cotta wel een aantal uur laten opstijven in de koelkast of het een dag van te voren maken. Ik heb gemalen vanille gebruikt van Dr Oetker dat ik in Duitsland heb gekocht, maar kan ook met een vanille stokje of vanille extract. De orange curd kun je ook maken met citroenen. Gebruik dan 50 gram suiker meer.
Benodigdheden panna cotta (voor 8 kleine glaasjes of 6 grotere)
Werkwijze
Benodigdheden orange curd
Werkwijze
Benodigdheden rabarbermoes
Werkwijze
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes