Vorige week had ik een keer helemaal geen zin om te koken. Maar eenmaal in de keuken heb ik toch nog het een en ander in elkaar geflanst. Ik had geen vlees uit de diepvries gehaald, dus besloot ik iets te maken met knakworstjes. Ook had ik nog bladerdeeg. Bladerdeeg is super handig om altijd in huis te hebben want je kunt er in notime iets lekkers van maken. Zoet of hartig. Dit keer dus een hartige versie. Ik heb 4 pakketjes gemaakt, maar je kunt er natuurlijk net zoveel maken als je wilt.
Benodigdheden
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Smeer op elk plakje een beetje curry saus. Leg hierop 2,5 worstje en vouw het pakketje dicht en bestrijk de pakketjes met losgeklopt ei. Strooi er dan zout overheen en de sesamzaadje en maanzaad. Wanneer ik sesamzaad koop, rooster ik deze eerst, zodat ik altijd geroosterd sesamzaad achter de hand hebt, maar je kunt ook even een klein beetje roosteren in een droge, hete koekenpan. Leg de pakketjes op een bakblik en laat ze in ongeveer 20 minuten mooi bruin worden. Een heerlijk simpel receptje dat er ook nog eens mooi uitziet. Ook geschikt voor een feestje.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes